Демонологія – наука про демонів.

Демонологія - все про демони, їх призначення та походження.

Що у вашому розумінні є Демони, злі духи, занепалі духи та темні сили.

Даний розділ сайту присвячений демонам, відомим світу починаючи із середньовіччя - тим, з якими вели запеклу боротьбу святі подвижники, тим, імена яких шепотіли у своїх заклинаннях некроманти та каббалісти.

Що таке демонологія?
З одного боку Демонологія це - найпохмуріша і найзловісніша область людських вірувань. Інтерес, змішаний зі страхом, огида у поєднанні з поклонінням – ось що характеризує ставлення людини до сил Темряви протягом століть.

Але з наукової точки Демонологія це – Паранормальна наука, яка займається вивченням демонів. З її допомогою можна не тільки дізнатися історію існування того чи іншого представника темних сил, але й зрозуміти, як можна вийти з ними на зв´язок за допомогою ритуалу і контролювати. Християнська демонологія не є казкою і до її вивчення необхідно підходити максимально відповідально.

Хто такі демони?
Є різні визначення демонів, наприклад, одні вважають їх духами-посередниками між землею та потойбічним світом. Слов´яни називають їх демонами, а християнська демонологія – занепалими ангелами, які є перепоною між людьми і Богом. Багатьох здивує той факт, що вони можуть бути як добрими (зудемони), так і поганими (какодемони).
У міфологічному свідомості язичницьких вірувань демон - це " душі " предметів, непізнавані сили, які може бути злими чи дуже злими, присутні у кожному явищі чи речі, духи вогню і води, каміння і дерев

У релігійному свідомості, особливо у християнській містиці демони - це істоти, протилежні ангелам, за походженням часто самі колишні світлими ангелами чи богами. Зазвичай Демони злі і байдужі до людини істоти, проте при зверненні до них, демони готові служити людині, яка знає, готові виконати будь-яке побажання заради власного енергетичного підживлення.

Слово «демон» – це «сповнений мудрості». В іудейській демонології темні сили поділяються на певні класи.
Прихильники чорної магії викликають демонів, щоб ті надали їм підтримку та допомогли здійснити бажання.

Темні сили представлені різними демонами, причому кожна сутність має свої функції, тому один відповідає за страх, а інший за пияцтво. Щоб захиститися від них, люди споконвіку використовували різні амулети.

Занепалі духи – ангели, які відпали ще до створення видимого світу від Бога. Гріхопадіння злих духів було настільки глибоким, що вони вже ніколи не повстануть, не покаються у своєму злі та гордості.

Наполеглива зневіра у злих духів є справжньою біснуванням, бо йде наперекір істині, Одкровенню Божому. Господь прийшов на землю для того, щоб зруйнувати діла диявола та врятувати від насильства його людину. Якщо немає диявола, то немає християнства, тоді пришестя Сина Божого було б не потрібне. Але це безглуздо. І досвід кожного з нас, і здоровий глузд, історія життя Святих та історія всіх народів засвідчують нас у бутті злих духів…»

Демонологія зародилася в Середньовіччі як розділ теології (науці про Бога), набула розвитку в гримуарах (магічних книгах), і у своїх гірших проявах (чорна магія, чаклунство, сатанізм) дійшла до наших днів

Вивченням темних сил займається демонолог - окультист, який знає все про бісів і злих духів.

Вірити у існування демонів чи ні – особиста справа кожного. Але я настійно не рекомендую використовувати поміщену в розділі інформацію як посібник із чорної магії, намагаючись викликати описані тут сутності.
Якщо вони не перейдуть, ви просто опинитеся в безглуздому становищі. Якщо вони з´являться вам, ви ризикуєте зіткнутися з жахливою руйнівною силою, здатної довести вас до божевілля чи смерті.

Не рекомендовано контактувати з темними силами людям, які мають проблеми з психікою